It is currently Sun Oct 21, 2018 12:37 amPost new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ivar Johannes Aaraas: Barnevernet i bekreftelsesfellen
PostPosted: Wed Mar 23, 2016 8:02 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6818
Location: Oslo
  

Ivar Johannes Aaraas:
Barnevernet i bekreftelsesfellen
Nordnorsk debatt, 21 mars 2016

"Profesjonelle anser sin første hypotese/diagnose som den beste og sannsynlig riktige, tolker deretter alt de ser til fordel for denne og blir blinde for alternative forklaringer. Fakta som ikke bekrefter hypotesen, blir oversett og utelatt i den videre vurderingen."

" Basert på mors og omgivelsenes bekymringer for barnets adferd i denne perioden har psykologen (som mor ba om hjelp), personer i barnehage, barnevern og rettsoppnevnt sakkyndig psykolog trukket konklusjoner om varig tilknytningsproblematikk. Denne er vurdert å ha startet allerede ved fødselen, til tross for utvetydig dokumentasjon om det motsatte i helsesøsters notater. Sakkyndiges erklæring, som utelot klare fakta som talte mot omsorgsovertakelse, er lagt til grunn for dommene. I Tingretten ble vurderinger fra sakkyndig meddommer og en rettsuavhengig psykiater som tilsa at omsorgsovertakelsen var basert på et diagnostisk blindspor tilsidesatt."

Typisk at barnevernets psykolog bruker "varig tilknytningsproblematikk".

"Familien og mange utenforstående som har fått innblikk i saksgangen og domspremissene ser det absolutt nødvendig at saken nå blir vurdert videre av uavhengige instanser og opplyst i det offentlige rom."

Aaraas er professor og lege. Et spørsmål her er om han har satt seg inn i hele svindelen med "tilknytning" i psyko-profesjonene overhode. Hva slags uavhengig instans tror han kan "vurdere"? Barnevernet er nok ikke uskyldig og uforvarende havnet i noen felle, for dette er noe de gjør hele tiden, med hensikt.

  
  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ivar Johannes Aaraas: Barnevernet i bekreftelsesfellen
PostPosted: Thu Mar 24, 2016 2:42 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
-rom-
Angående "bekreftelsesfellen".

Det er en av de mest kjente såkalte tankefeilene (logiske fallgruver) og kalles gjerne "confirmation bias".

http://www.psykologibloggen.no/?p=2006

Quote:
Kort fortalt er confirmation bias en tendens til å søke bekreftende bevis for en teori eller hypotese man har. Dette kan forekomme ved at man:

a) søker bevis som stemmer over ens med hypotesen
b) tolker informasjon på en slik måte at denne stemmer over ens med hypotesen
c) selektivt gjenkaller minner som er i tråd med hypotesen

Denne tendensen står i sterk kontrast til den vitenskapelige fremgangsmåten hvor man forsøker å falsifisere sine egne hypoteser.

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ivar Johannes Aaraas: Barnevernet i bekreftelsesfellen
PostPosted: Sun Mar 27, 2016 10:26 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 903
Problemet er jo her at personer som verken er etterforskere eller vitenskapsmenn, driver en form for kartlegging og fatter beslutninger som krever noen basalkunnskaper som de kort og godt ikke har. Jeg vil anta at de fleste jeg har vært i kontakt med i barnevernet ikke har et bevisst forhold til feilkilder eller bias. Jeg kan heller ikke tro at de har fått noen opplæring i prinsipper for objektiv saksbehandling. De har heller ikke ledere som har noen bevissthet rundt de nevnte forholdene.

Resultatet av dette er et kaffekoppenes og pratens tyranni, hvor man synes, moraliserer, latterliggjør, mistenkeliggjør og dehumaniserer. Og jeg er av dem som heller ikke tviler på at det stort sett skjer i god tro.

Jeg er uansett svært tilbøyelig til å tilgi barnevernet og de som arbeider der, selv om jeg selvsagt har mange og blandete følelser i forhold til den behandlingen vår egen familie har fått.

Barnevernets ansatte har fått tildelt et uforholdsmessig stort ansvar som de - sikkert med enkelte unntak - ikke har forutsetninger for å forvalte. De er jo også offer for den kjensgjerning at troen på egen kunnskap gjerne er størst der hvor kunnskapen er fraværende, noe som er farlig med den makten barnevernet rår over.

Verre er kanskje de sakkyndige psykologenes og psykiaternes medvirkning til det som skjer. Og klageinstansene som forstår og ser at vurderinger går i øst og vest uten å reagere. De burde vite bedre.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]