It is currently Sun Oct 21, 2018 12:40 amPost new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Sverige stjeler flere barn
PostPosted: Thu Nov 29, 2012 12:30 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
-rom-
Sverige stjeler flere barn

Det påstås ofte i debattene at Sverige ikke er like ille som Norge. Det er ikke tilfelle. Her er sammenlignende statistikk.

I Sverige er de UNDER dobbelt så mange som i Norge men tar ca dobbelt så mange barn. Det sv. tallet er fra 2010. I Norge var det i 2010 tatt ca 12500 barn.

Quote:
Av barna med tiltak var 13 200 barn plassert utanfor familien, enten som hjelpe- eller omsorgstiltak. Det svarar til ein auke på vel 5 prosent frå utgangen av 2010.

Tallet lengre ned inkluderer ikke like mye som dette over. Totalen i 2010 var altså mer enn de 8073.
http://www.ssb.no/emner/03/03/barneverng/index.html

Quote:
Nästan 25 000 barn och unga var placerade eller omhändertagna utanför det egna hemmet någon gång under 2010.

Dette tallet skal trolig(?) sammenlignes med de ca 12500. Dette grunnet ordlyden "placerade eller omhändertagna" som kan indikere "hjelpe- eller omsorgstiltak". (Se i sitatene ovenfor.)
http://www.socialstyrelsen.se/publikati ... /2011-6-18

Skulle jeg ta feil, så kan Sverige være hele 50% verre enn Norge. Det tror jeg imidlertid ikke.

I både Norge og Sverige vil situasjonen variere etter hvor du bor. Bor du et sted med svært mye kriminalitet, rus og sosialklienter, så kan det såkalte barnevernet være for opptatt til å bry seg med komplette meningsløsheter. Slik var det f.eks når min kone og jeg kom til Bro ved Stokkholm. All galskapen som sendtes etter oss fra det såkalte barnevernet i Mosjøen og fra helsevesenet, var de ikke interessert i. De undret bare storligen over helse- og sosialmyndighetene i Mosjøen. Dette området er nå revet. Det er altså mulig å ha flaks.
-rom-

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sverige stjeler flere barn
PostPosted: Thu Jan 07, 2016 3:28 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
-rom-
Jeg blir ikke helt klok på disse tallene.

Jan Simonsen skriver:
Den norske ambassaden i Bucuresti har lagt ut en lengre redegjørelse om det norske Barnevernet på sin hjemmeside. Redegjørelsen er unøyaktig og til dels direkte usann, og har til hensikt å vise et glansbilde av et system som tusenvis av nordmenn føler som overgrep, og som har utløst store demonstrasjoner ikke bare i Bucuresti og andre europeiske hovedsteder, men også i Norge.

http://www.frie-ytringer.com/

http://www.frie-ytringer.com/2016/01/04 ... barnevern/

Mechthild svarer i kommentarfeltet:
Ambassaden refererer til en rapport fra Europarådet som angivelig viser at Norges omsorgstall ligger i nedre sjiktet. Det er sannsynligvis denne rapporten: http://www.gao.gov/archive/1996/gg96178.pdf
I del C hevdes det at Norge har under 0,5% barn under omsorg, at Sverige og Sveits har mellom 0,5-0,8%, og at Finland og Tyskland har mellom 0,8% og 1,66%. Tallene er basert på landenes svar på et spørreskjema sendt ut i 2013, altså muligens tall fra 2011.

Forsker Marit Skivenes sammenlignet antall omplasserte barn i forskjellige land. Hvis man regner på tallene på side 4 i denne presentasjonen: https://www.regjeringen.no/contentasset ... ivenes.pdf
så ser man at Norge har 0,72% barn under (ufrivillig) omsorg, Sverige 0,21%, Sveits 0,41%, Finland 0,18%, Tyskland 0,09%. Alle disse tallene ligger langt unna det Europarådets rapport oppgir. Faktisk er Norge i toppen blant de landene Skivenes sammenlignet. Omsorgsovertakelser per 100 barn forandrer seg vanligvis bare i 2.desimal fra år til år, som regel en økning. Så 2011 og 2013 er fullt sammenlignbare.

Min egen sjekk av tyske tall per 2013 ga 0,24% («bestellte Amtsvormundschaft», dvs. barn under barnevernets omsorg slutten av året, med domstolsbehandling). Men jeg er heller ikke sikker på om det var det etterspurte tallet.

Problemet med sammenligning av statistikker er at lovgivningen er forskjellig fra land til land, og de rapporterte parametrene er ulike. Man må passe på om plasseringene er frivillige eller ikke, om unge voksne i ettervern er telt med, om tallene er rapportert for slutten av året eller i løpet av året, om de gjelder alle barn i barnevernets omsorg eller nye vedtak per år, om de teller tiltak eller barn. Man må også holde øye med ufrivillige adopsjoner som forandrer barns status fra ufrivillig overtatt til adoptert, og hvordan familieplasseringer gjennomføres og telles.


Dette svarte jeg følgende på:
Mechilde kommer med et faglig godt svar.

Siterer:
«Problemet med sammenligning av statistikker er at lovgivningen er forskjellig fra land til land, og de rapporterte parametrene er ulike.»

Dette gjør det veldig vanskelig. Sverige har hatt flere barn i såkalt omsorg enn Norge. Nylig hevdet noen at det lå flere flyktningebarn inne i den svenske statistikken, slik at Norge nå lå over i antall tvungne såkalte omsorgsovertakelser.

Men ikke så veldig mye over.

Dette indikerer et problem: Staten bruker penger på tvang som byråkratene TROR på, men som forskningen knuser.

Det betyr at vi får en destruktiv bruk av oljerikdommene til å ødelegge familier. Oljerikdommene gjør oss til verdensmestre i familieødeleggelse.


Sitat slutt.

Nylig ble det nettopp hevdet at en ikke liten del av den svenske statistikken innheholder flyktningebarn. Jeg er blitt lovet dokumentasjon, men har enda ikke fått den.

Det er imidlertid forskjellig som tyder på at Norge har gått en del forbi Sverige og er det desidert verste landet i verden mht familieknusing.

Jeg håper på klarere tall etter hvert.
-rom-

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]