Drammens-advokat om fylkesnevnden
Tønsbergs Blad, 12 august 2016
For dem som er opptatt av tall: Artikkelen inneholder en nyttig, liten oversikt over antall vedtak, klager, medholdsprosenter.
"Fylkesnemnda stoler for mye på barnevernet og lar sakene gå rett gjennom uten reell etterprøving, mener advokat Marie Sølverud. Nå advarer hun mot at rettssikkerheten er i fare."
"– Jeg mener fylkesnemndene bør avskaffes. De står ikke for en reell etterprøving av barnevernets saksbehandling, sier hun."
*
Barnevernet er naturligvis "uenige":
"- Her i Tønsberg har vi veldig godt kompetente ansatte med god utdanning og mange med lang erfaring. Så jeg kjenner meg ikke igjen i den beskrivelsen, sier Ellen Fisher, barnevernleder i Tønsberg kommune."
Så rosenrødt er det kanskje likevel ikke i Tønsberg barnevern? beretter den samme Fisher at de blir hetset, hengt ut, sjikanert og truet. Det fremstilles naturligvis som om de forfølges av utskudd og kriminelle. Men det er nok et spørsmål om ikke familier og andre som ser barnevernets grusomheter på nogenlunde nært hold, er de som bedømmer "barnevernet på ville veier" best?
"Fisher forklarer at de lar de ansatte studere i arbeidstiden. Hun trekker fram studiet tilknytning og samspill, et ettårig samlingsbasert studie ved Høyskolen i Telemark, som flere ansatte ved barneverntjenesten i Tønsberg har tatt."
Javel ja, da er det klart at de ansatte blir bra uniformerte i sin oppfatning av "tilknytning" og "samspill", da, helt slik som psykobabbelet preker om disse "begrepene".
*
Heller ikke fylkesnevnden i Buskerud og Vestfold opplever at noe er galt, naturligvis; de "kjenner seg ikke igjen":
"Fylkesnemndsleder i Buskerud og Vestfold Ingrid Sollid har mottatt og lest brevet signert Marie Sølverud. Hun hevder at beskrivelsen ikke stemmer med hennes oppfatning. – Jeg har lest klagen fra advokat Sølverud og jeg kjenner meg ikke igjen i den beskrivelsen hun gir av saksbehandlingen i fylkesnemnda i Buskerud og Vestfold, sier Sollid."
Nevndsleder Sollid tror psykologene som systemet bruker, blant annet som "fagkyndige medlemmer" i fylkesnevndene, står på faglig kompetent grunn:
"Når barnevernssakene skal behandles består nemnda av en nemndsleder, som er jurist, et alminnelig medlem og et fagkyndig medlem. Dette mener Sollid er en god sammensetning og derfor er det sjelden bruk for eksterne sakkyndige. – Det fagkyndige medlemmet er ofte en psykolog eller psykiater, som gjør at nemnda i alle saker har en med faglig kompetanse på området. Men hvis vi underveis i saken ser at vi ikke besitter riktig fagkyndighet, vil vi kalle inn en ekstern sakkyndig, sier hun."
Det har lenge vært mitt syn at alle psykologene og hele den kliniske psykologien må totalt vekk fra saksområdet barnevern. I de tilfellene omsorgsovertagelse og andre tvangstiltak er strengt nødvendige, skyldes det forhold som hvem som helst ser minst like klart som psykoprofesjonene gjør, altså konkret vanskjøtsel og hindring av at barnet får de vanlige, daglige behov dekket, eller konkrete overgrep. Overgrep, ikke "overgrep".
*
Samme og tilsvarende artikkel er kommet også her:
Laagendalsposten, 13 august 2016
Drammens Tidende, 13 august 2016
Advokatfirma har sendt inn klage på fylkesnemnda i Buskerud og Vestfold. Dagbladet, 13 august 2016
_________________ Hjemmeside http://www.mhskanland.net
|